Bästa-gymhandskarna

Gymhandskar Bäst i test 2023 – Topp 6

Gymhandskar kommer inte att ge dig mer styrka så att du kan göra personbästa i deadlifts.

De kan däremot ge dig bättre grepp, stöd för handlederna och det kan kännas mycket skönare. För att inte nämna att du kan slippa blåsor och sår efter alla lyft.

Men det gäller att du köpt bra gymhandskar. Köp fel sort och nackdelarna kommer att bli fler än fördelarna.

För att du ska få ut det mesta från dina lyft, så har vi recenserat de bästa gymhandskarna på marknaden idag. Så att du snabbt och enkelt kan hitta det par som passar dig bäst.

Du kan läsa mer om hur vi utvärderar och recenserar produkter här.

Gymhandskar Bäst i test

Här är en snabbtitt på årets bästa gymhandskar.


Bästa Gymhandskarna

Better Bodies Gear Basic Gym Glove

Det här har varit det enklaste testet vi någonsin gjort på Fitnesshuset.

Att utnämna de här handskarna till bäst i test är en självklarhet. De är billigast, men sopar ändå banan med handskar som kostar det dubbla och som är tillverkade av mer kända företag.

De har en vadderad handflata och ett elastiskt material mellan fingrarna och på handryggen.

De är otroligt bekväma och har en enastående passform.

Men vad som gör att de sticker ut mest är kvalitén! De är extremt stryktåliga och kommer definitivt att hålla i många år framöver – även vid intensiv användning.

I vår research har vi även hittat konsumenter som använt de här gymhandskarna i över 5 år och som fortfarande är nöjda. Ytterst få träningshandskar kan skryta med det.

Det här är ett självklart val för dig som vill ha mest för pengarna. En klar favorit!


Redaktörens Val

Gorilla Wear Mitchell Training Gloves

Vi var inledningsvis besvikna på de här handskarna. De kändes stela, hårda och orörliga.

Problemet var att de inte hade värmts upp först. Man kan inte ta upp dem direkt ur paketet och springa iväg till träningen. Materialet måste mjukas upp först, ungefär som när man köper nya skor.

Efter att handskarna mjukats upp så är de här handskarna fenomenala!

Handskarna är vadderade på alla rätta ställen och sömmarna känns starka och pålitliga. Inget som går sönder i första taget. De skyddar händer och fingrar riktigt bra från blåsor och valkar.

Det är dessutom ett av de snyggaste handskarna vi recenserat. Riktigt tuff design!

Av alla gymhandskar vi tittat på, så är det här troligtvis det par som kommer att hålla längst. De känns otroligt kvalitativa och stryktåliga.

Helt klart en våra favoriter!


Stort handledsstöd

Master Fitness Träningshandskar

De här gymhandskarna är gjorda i textil och mjukt skinn.

Vad vi gillar är de har ett extra stort handledsstöd som sluts med kardborreband. Perfekt för oss som vill, eller behöver, skydda handlederna extra mycket från skador.


För bekvämlighet

C.P Sports Iron Glove

Först och främst är de här handskarna ruskigt billiga. De känns kvalitativa och stryktåliga, även om vi hittat en recension som menar på att de går sönder efter ett år.

Vi har tyvärr inte haft möjlighet att testa gymhandskarna i ett år, men även om så är fallet – så är ungefär 130 kronor helt klart ett kap!


Bra för tunga lyft

C.P Sports Wrist Wrap Glove

De här handskarna har designats med extra stöd för handlederna och dubbla sömmar. Som gjorda för tunga lyft och pressövningar.

Handskarna är också utrustade med dubbla kardborrespännen.

De fungerar riktigt bra och ger ett bra skydd mot blåsor, sår och valkar på händer och fingrar.


Bästa Budgetval

Classic Mesh Glove

De här gymhandskarna kostar precis under hundralappen, men håller trots det en väldigt hög kvalitet.

Man har designat dem med fokus på ventilation och vaddering. Det är inga handskar vi rekommenderar till kroppsbyggare som lyfter tungt och intensivt.

Handskarna är gjorda av 50% bomull, 30% polyuretan och 20% polyester. Du kan tvätta dem i maskin på 30 grader – så att du slipper den där svettlukten som brukar sätta sig i kläder efter ett par användningar.

Snarare är det här ett bra riktigt bra gymhandskar för dig som tränar ett par gånger i veckan med inte för tunga vikter.

Definitivt en av de mest kostnadseffektiva träningshandskarna för vanliga gymtränande.


Hur du hittar bästa gymhandskarna för dig

Det är svårt att välja och köpa gymhandskar, då det är flera viktiga aspekter som avgöra hur bra de kommer att fungera för dig.

Här är några saker att titta efter när du köper nya träningshandskar.

Passformen

De flesta av oss beställer vår gymutrustning över nätet. Det är billigare, smidigare och enklare.

Problemet är att man inte kan testa handskarna i förväg och kan avgöra om de passar dina händer eller ej.

Som tur är har de flesta gymbutiker och produkter en köpguide, där du kan se exakt hur stora handskarna är, på millimetern. I vissa fall kan du även mäta dina egna händer för att se om S, M, L eller XL passar dig bäst.

Spendera tid på att kolla måtten på handsken och dina händer. Även om du köper de absolut bästa gymhandskarna, så kan de bli helt obrukbara om de är i fel storlek.

Handledssupport

Vissa gymhandskar är mer för att skydda händer och fingrar, eller för att gå bättre grepp. Andra har också ett utökat handledsstöd för dig som lyfter väldigt tunga vikter.

Om du har svaga eller problem med handlederna, eller lyfter väldigt tunga vikter, kan det vara bra att prova en gymhandske med extra handledsstöd.

Komfort

Materialet och vadderingen avgör hur bekväma handskarna är att använda.

Att ha mycket vaddering kan vara skönt och minimera risken för blåsor och sår i händerna. Men för mycket vaddering kan göra att du inte kan greppa vikterna lika bra, vilket kan förstöra hela övningen.

När du testar gymhandskar rekommenderar vi att du lyfter saker med dem, inte bara känner på dem. Du vill ha flexibla träningshandskar som låter händerna andas.

Kvalitén på sömmarna

För en glad amatör kan det vara svårt att avgöra. Men gymhandskar behöver vara väldigt stryktåliga.

Ett problem med många billiga budgethandskar är att deras sömmar går sönder fort. Vi har hört skräckhistorier om handskar vars sömmar gått sönder inom loppet av bara ett par veckor.

Var noga med att studera materialet och hur sömmarna ser ut i handskarna.

Andra Artiklar