Bästa Proteinpulvret 2020 – Så väljer du rätt proteinpulver

Protein är livsviktigt för att vi ska kunna bygga muskler, celler och ha ett säkert immunförsvar. Vi hjälper dig att hitta det bästa proteinpulvret för dig.

Vi har genomfört det här testet för att hjälpa dig att hitta det proteinpulver som passar dig, din livsstil och dina mål bäst.

Snabbt och enkelt presenterar vi de bästa proteinpulver inom varje kategori. Längre i artikeln hittar du en guide på hur man väljer rätt proteinpulver baserat på mål; viktnedgång, viktuppgång, träning och kvällsmål.

Topp 5 proteinpulver

Här är de bästa proteinpulver på marknaden idag.

 • Bäst i test: Core Whey Protein
 • Bäst protein på kvällen: Optimum Nutrition 100% Casein
 • Bäst för att gå ner i vikt: Core Casein
 • Mest protein per portion: Core Protein Pro
 • Bästa laktosfria: Self Omninutrition Soy Protein

Bäst i test: Core Whey Protein


Protein: 26,4g | Kalorier: 133 kcal | Kolhydrater: 2,3g | Fett: 2g | Fibrer: 0,2g | Smaker: 14 st

En given vinnare I vårt test. Pulvret är billigt och innehåller högkvalitativt protein.

En portion ger dig hela 26,4 gram protein som snabbt tas upp av kroppen och förses till musklerna. Av den anledningen är det ett riktigt bra kosttillskott att ta före eller efter träningen.

Det finns 17 smaker att välja på, så det finns garanterat något för varje smak och tillfälle. Även om några av dem är lite väl söta, så är majoriteten oerhört goda.

Få proteinpulver kan konkurrera med Core Whey vare sig det gäller priset, kvaliteten på proteinet eller smaken. Vi förstår varför det finns närmare tusen positiva recensioner för det här proteinpulvret hos Svenskt kosttillskott.


Bäst protein på kvällen: Optimum Nutrition 100% Casein


Protein: 24g | Kalorier: 110kcal | Kolhydrater: 3g | Fett: 0,5g | Fibrer: 1g | Smaker: 3 st

Att sova i 8 timmar innebär att du fastar, det vill säga du förser inte kroppen med någon näring – mer än det du åt på kvällen.

För att kunna bygga muskler och återhämta sig efter träning, är det viktigt att din kropp hela tiden har tillgång till protein.

Utan protein – inga resultat.

Det här proteinpulvret tas upp långsamt av kroppen. Om du dricker det på kvällen, så kommer din kropp och dina muskler ha en stadig tillförsel av protein under de närmaste timmarna. Till skillnad från vassleprotein, där allt protein absorberas och används nästan direkt.

100% casein är mättande, innehåller väldigt mycket protein har otroligt goda smaker. Helt klart ett av de bästa proteinpulver du kan använda innan läggdags.


Bäst för att gå ner i vikt: Core Casein


Protein: 21,6g | Kalorier: 97kcal | Kolhydrater: 0,9g | Fett: 0,8g | Fibrer: 0g | Smaker: 8 st

När du vill gå ner i vikt så vill du ha ett proteinpulver som är mättande, ger dig tillräckligt med protein och som innehåller få kalorier.

Core Casein erbjuder just det.

Det höga proteininnehållet i kombination med den långsamma upptagningsförmågan, gör att du håller dig mätt och belåten länge. Det minskar risken för att du småäter avsevärt, vilket ofta är ett problem när man vill gå ner i vikt.

En stor bonus är att den gamla myten om att all mat som hjälper dig att gå ner i vikt måste smaka dåligt eller inte alls. Core Casein har 8 olika smaker; allt från vanilj, till choklad, jordgubbar, nötkräm och karamell.

Det har aldrig varit godare att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

En portion innehåller inte ens 100 kalorier och ger dig hela 21,6 gram protein. Ett självklart val om du vill bibehålla dina muskler när du går ner i vikt.


Mest protein per portion: Core Protein Pro


Protein: 37,4g | Kalorier: 154kcal | Kolhydrater: 0,2g | Fett: 0,7g | Fibrer: 0,5g | Smaker: 4 st

Svenskt kosttillskotts Core-linje har med sina pressade priser och höga kvalitet tagit över stora delar av marknaden.

Core Protein Pro är precis som namnet avslöjar – ett proteinpulver för dig som är seriös. Den är gjord för dig som vill bygga muskler på allvar och som värnar om kroppens återhämtningsförmåga.

En portion landar på hela 37,4 gram protein och endast 0,1 gram socker! Det är nästan dubbelt så mycket protein som de flesta andra proteinpulver.

Eftersom varje portion innehåller så pass mycket protein, så tar den minsta burken slut ganska snabbt. Vi rekommenderar därför att du kör på den större burken, så att du slipper beställa en ny burk varje månad – på så vis sparar du pengar i längden.

Man har även laddat pulvret med viktiga mineraler som hjälper dig att utveckla din fysik. Bland annat hittar du kalcium, kalium och magnesium där i.

Om du bestämt dig för att bygga muskler på allvar och vill maximera resultatet på gymmet eller i träningen – då är det här ett självklart val. Inget annat proteinpulver kan mäta sig med Core Pro.


Bästa laktosfria: Self Omninutrition Soy Protein


Protein: 27,2g | Kalorier: 113kcal | Kolhydrater: 0,3g | Fett: 0,3g | Smaker: 4 st

Perfekt för dig som vill ha ett laktosfritt och vegetabiliskt proteinpulver med fullvärdigt protein.

Vegetarianska proteinpulver brukar innehålla ganska lite protein, men den här ger dig hela 27,2 gram per portion. Helt klart bättre än genomsnittet.

Det här proteinpulvret kan bli ganska klumpigt, så det gäller att du skakar det väl. Utöver det så är vi riktigt nöjda med det här sojaproteinet. Ett kanonbra alternativ för den som är laktosinterolant!


Så väljer du bästa proteinpulvret för dig

Inget proteinpulver är den andra lik. Faktum är att olika proteinpulver kan skilja sig väldigt mycket – framförallt när det kommer till innehållet och proteinvärdet.

Allt handlar om när du ska dricka proteinpulvret och vad dina mål är.

Om du vill gå ner i vikt så vill du inte dricka samma proteinpulver som den som vill bygga massa. Proteinpulvret du dricker på kvällen är inte densamma som du dricker direkt efter träningen.

Vi hjälper dig att välja rätt proteinpulver baserat på dina behov.

För att gå ner i vikt

För att lyckas gå ner i vikt behöver du ligga på ett kaloriunderskott. Du behöver alltså konsumera färre kalorier än du gör av med.

Därför vill du använda ett proteinpulver som är mättande och som innehåller få kalorier.

 • Core Casein
 • Optimum Nutrion 100% Casein

För att gå upp i vikt

För att lyckas gå upp i vikt behöver du konsumera mer energi än du gör av med.

Du bör fokusera på ett proteinpulver med mycket protein och många kalorier. Du vill heller inte att proteinet ska vara för mättande, så att du är hungrig när det är dags för måltid.

 • Self Omninutrition 3 phase protein
 • Pro Nutrition Whey Protein

Efter träning

Dina muskler behöver protein som mest i anslutning till träning. Du vill därför använda ett protein som tas upp snabbt av kroppen och musklerna. Om det är rikt på BCAA är en bonus, då det hjälper vid återhämtningen och uppbyggnaden av dina muskler.

 • Core Whey Protein
 • 100% Whey Gold Standard

Innan du ska sova

När vi sover så fastar vi. Det är 6-9 timmar utan någon som helst tillförsel av näring. Av den anledningen vill många ge musklerna lite extra protein precis innan läggdags.

Du vill ha ett proteinpulver vars protein tas upp långsamt av kroppen, så att musklerna under de närmaste timmarna hela tiden har protein att använda sig av för återhämtning och uppbyggnad.

Socker ger dig energi, så du vill undvika proteinpulver som innehåller mycket socker. Du vill gärna inte att pulvret innehåller näring som är svårsmält och tung, utan det ska vara enkelt och lätt för magen.

 • Core Casein
 • Optimum Nutrition 100% Casein

För känsliga magar

Alla människor har olika känsligheter, så det du är känslig för behöver nödvändigtvis inte vara en känslighet för nästa person.

Vanligtvis är gluten och laktos de främsta anledningarna till varför folk får en så kallad ”proteinmage”. Vassleprotein är det populäraste proteinpulvret, men det är också den typ av protein som orsakar problem hos många människor.

Allt beror på vad din känslighet är. Här är några proteinpulver som brukar användas av folk med känsliga magar.

 • Core Egg Protein
 • Micro Whey Active Stevia
 • Better You Ärt & Havreprotein

Olika typer av proteinpulver

Oavsett om du är laktosintolerant, vill gå ner i vikt eller inte äter kött – så finns det ett proteinpulver som passar dig. Se i listan här nedanför vilken typ som passar dig bäst.

Vassleprotein

Även kallat Whey, på engelska. Vassle är det populäraste och vanligaste proteinpulvret på marknaden. Det tas upp snabbt av kroppen och är väldigt billigt.

Tack vare dess snabba upptagningsförmåga, så är vassle perfekt i direkt anslutning till träning. Det är viktigt att förse musklerna med protein både innan och efter träning.

Vassle kommer från komjölk och innehåller laktos. Om du är allergisk eller laktosintolerant bör du undvika koncentrat, som kallas för Whey-80.

Whey-100 är också vassle, men har producerats på ett annat sätt, vilket resulterar i mycket mindre laktos och mer protein. Whey-100 är i regel dyrare, men är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant men fortfarande vill använda vassleprotein.

Kaseinprotein

I likhet med vassle så görs kasein av komjölk. Däremot tas kasein upp mycket långsammare av kroppen, vilket gör det här pulvret till ett effektivt kvällsmål.

Eftersom kasein tas upp av kroppen och musklerna i upp till 5 timmar, så är det ett ypperligt alternativ inför när du ska fasta. Exempelvis innan du ska sova, ett långt möte eller andra situationer där du går flera timmar utan mat och protein.

Kasein är väldigt mättande och fyllig, vilket gör den till ett populärt alternativ för de som vill gå ner i vikt.

Biffprotein

Precis som namnet avslöjar är det här proteinet gjort på nötkött. Det kan vara kostsamt, men snällt mot magen och innehåller bra mängder med kreatin och BCAA. Det är också fritt från laktos.

Äggprotein

En fullvärdig proteinkälla som inte innehåller laktos. Det innehåller också väldigt lite fett och kolhydrater.

Ett populärt alternativ bland laktosintoleranta eller de med känslig mage.

När du blandar äggprotein så skummar det mycket mer än andra proteinpulver. Det kan motverkas genom att skaka mindre eller vispa pulvret istället.

Sojaprotein

En av de mest kontroversiella proteinpulverna på marknaden. En del studier menar på att soja kan påverka dina hormonnivåer negativt om du vill bygga muskler, medan andra studier visar på att det inte stimulerar kroppens östrogen.

Det är än dock ett populärt proteinpulver som är både gott och rikt på protein. Det är dessutom fritt från animaliskt protein, vilket passar veganer och vegetarianer bra.

Hampaprotein

Innehåller ganska lite protein i jämförelse med andra proteinpulver. Däremot finns det också fibrer, vitaminer och fetter i den här typen av kosttillskott.

Hampaprotein är ett dyrt alternativ som oftast används av veganer och de med en väldigt känslig mage.

Risprotein

Risprotein är väldigt snällt mot magen och används därför främst av folk med magproblem. Det innehåller även en del vitaminer och mineraler.

Ärtprotein

Ett naturligt protein som sällan säljs på egen hand, utan brukar oftast kombineras med exempelvis havre eller hampa.

Det är snällt mot magen och naturligt, men kan vara mer kostsamt än många andra proteinpulver.