Kreatin

Bästa Kreatinet 2021 – Topp 4 Kreatin

Kreatin är ett perfekt kosttillskott om du vill höja dina prestationsförmåga, bli mer uthållig och optimera dina resultat på gymmet.

Vi hjälper dig att hitta det mest prisvärda och effektiva Kreatin-tillskottet på marknaden idag.

Du kan läsa mer om hur vi utvärderar och recenserar produkter här.

Kreatin Bäst i test

Har du bråttom och vill spara tid? Här är de bästa kreatintillskotten.

Bästa Kreatinet

Core creatine
Per portion | Kreatin: 5g


Anledningar att köpa:

 • 100% Kreatin
 • Ökad prestationsförmåga
 • Billigast
 • Bäst-i-test
Anledningar att inte köpa:

Det här kosttillskottet krossar alla andra kreatin-burkar. Det finns ingen konkurrens.

I det här pulver använder man kreatinmonohydrat, vilket är den mest effektiva typen av kreatin. Det är också den enda ingrediensen, inga andra tillsatser eller ämnen finns i påsen. En portion ger dig 5 gram kreatin.

Det som förvånar oss mest är priset. Det näst-billigaste kreatintillskottet kostar mer än dubbelt så mycket som det här pulvret. Core Creatine landar på ungefär 0,79 kr per portion, medan övriga kosttillskott ligger mellan 1,89 – 6,41 kr/portion. Det är en stor skillnad.

Core Creatine ger dig rent kreatin av högsta kvalitet, till det billigaste priset. Oavsett om du vill höja din prestationsförmåga, bli starkare eller spara pengar – det här är ditt bästa val och en given favorit.

Svensktkosttillskott

Billigt alternativ

Pro Nutrition Creatine
Per portion | Kreatin: 5g


Anledningar att köpa:

 • Hög kvalitet
 • Ger mer pump
 • Billig
Anledningar att inte köpa:

Ett av de billigaste kreatin-tillskotten, trots den höga kvalitén. I likhet med bäst i test-vinnaren Core, så består det här pulvret av Kreatinmonohydrat. En portion ger dig 5g kreatin.

Du kan inte gå fel med den här burken. Vi hade däremot önskat att de hade större burkar att välja på. Just nu kan man bara köpa burken på 500 gram, vilket motsvarar 100 portioner.

Svensktkosttillskott

Populär klassiker

Optimum Nutrition Creatine Powder
Per portion | Kreatin: 3g


Anledningar att köpa:

 • Ger mer ork och kraft
 • Lagom mängd kreatin
 • Pålitlig
Anledningar att inte köpa:

 • 3 gram kreatin per portion

Du har säkert sett den här burken från Optimum Nutrition tidigare. Det är ett av de äldsta och mest använda kreatin-tillskotten – och den håller fortfarande hög kvalitet.

Pulvret består av Kreatinmonohydrat och en portion ger dig 3 gram kreatin. Det här framförallt här man skiljer sig från andra produkter. De flesta andra pulver ger dig 5 gram per portion.

Det är till Optimum Nutritions fördel.

Om du får problem med magen av andra pulver, eller bara vill ha mindre kreatin per portion – då är det här ett självklart val. En mindre mängd kreatin är oftast snällare mot magen, framförallt om du är känslig. Om du sedan vill ha lite mer, är det bara att ta två skopor och hälla i shaken.

Svensktkosttillskott

Störst mängd kreatin

Core Creatine Pro
Per portion | Kreatin: 8g


Anledningar att köpa:

 • 8 gram kreatin/portion
 • Ger massvis med energi
 • Väldigt god smak
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Ett populärt kosttillskott med en stor mängd positiva recensioner, som bekräftar att den piggar upp, ger mer uthållighet och höjer prestationsförmågan. För att inte nämna pumpen man känner i musklerna.

En portion innehåller 4 gram kreatin-bisglycinat och 4 gram citrullin-malat. Man har även lagt i 115 mg magnesium per portion. Allt som allt innehåller den 10 gram Kreatin pro komplex.

Det råder inga tvivel om att det här pulvret är en av de bästa, men den kostar väldigt mycket jämfört med övriga kosttillskott i testet. En portion kostar ungefär 6,41 kronor, medan vår testvinnare endast går på 0,79 kr/portion. Om man köper ett kilo eller två, så blir det i slutändan en del pengar.

Om det här pulvret är inom din budget, så är det helt klart ett av de mest effektiva och välsmakande kreatin-tillskotten på marknaden idag.

Svensktkosttillskott

Vilket kreatin är bäst för dig

Att hitta ett bra kreatin är ett, till synes, enkelt projekt. Men om du känner dig förvirrad och osäker på vad du ska köpa, så kan vi trösta dig med att du definitivt inte är ensam.

Det här är sakerna du behöver titta efter när ska köpa kreatin.

Rätt typ av kreatin

Det allra viktigaste när du ska köpa kreatin är att du väljer rätt typ. Den typ som ger dig den mest prestationshöjande effekten är kreatinmonohydrat. Det är också den billigaste varianten, som tur är.

Om du får bekymmer med magen när du tar kreatin, så är det rekommenderat att välja kreatinhydroklorid istället för kreatinmonohydrat. Detta då den är snällare mot magen och påverkar magsyran i mindre utsträckning.

Det finns andra typer, exempelvis kreatincitrat, kreatinetylester och kreatin malat. Forskning visar på att dessa inte är lika bra som monohydrat och hydroklorid. Du gör därför bäst i att undvika dessa.

Håll koll på ingredienserna

Till skillnad från andra kosttillskott, så vill man sällan ha något annat än kreatin i sitt kreatintillskott. När du tittar på en produkt, så vill du att det bara ska stå ”kreatinmonohydrat” i innehållsförteckningen.

Om innehållsförteckningen är lång och komplicerad, så är det oftast ett tecken på att man använt en mindre potent kreatintyp som ger sämre resultat. I grund och botten är pulvret bara utfyllnad, men för en nybörjare kan det uppfattas som att ”mer är bättre”.

Få bäst effekt av kreatin

Forskning visar på att 5 gram per dag är det optimala intaget av kreatin. Mer än så har inte visat sig ge några fördelar, mer än att det potentiellt kan överbelasta dina njurar och att du kissar ut överskottet.

Kreatin finns även i kött, så om du äter en kost innehållande mycket kött, finns det än mindre anledning att överskrida rekommendationerna på burken.

Uppladdningsfas av kreatin

En uppladdningsfas är ett populärt tillvägagångssätt för att få snabbare effekt av kreatin. När du behöver använda kreatin-tillskott tar det nämligen 1-3 veckor innan kosttillskottet har en effekt på kroppen och musklerna.

Uppladdningsfasen innebär att du tar 20 gram kreatin per dag i 4-8 dagar. Dessa 20 gram är uppdelat på 4 doser. Du går sedan ner till det normala 5 gram per dag.

Syftet är alltså att kringgå den här fördröjningen av kreatinets effekt, genom att hela tiden ha ett överskott av kreatin i kroppen.

Det finns studier som visar på att uppladdningsfasen faktiskt fungerar. Men det finns också studier som pekar på att det inte fungerar och att du istället kissar ut överskottet. Oavsett om det fungerar eller ej, så är uppladdningsfasen inte en nödvändighet.

Vad är en non-responder

Kreatin fungerar tyvärr inte på alla människor. Man uppskattar att runt 30% av världens befolkning är så kallade ”non-responders”, det vill säga deras kroppar kan inte absorbera och omvandla kreatinet till cellenergi (ATP).

Om du äter, dricker och tränar bra i 2-3 veckors tid – samtidigt som du konsumerar kreatin, enligt instruktionerna – utan att märka någon skillnad, då är du troligtvis en non-responder. Det innebär inte att du har någon sjukdom eller att din kropp inte fungerar som den ska.

Som tur är finns det flera andra kosttillskott som fungerar prestationshöjande och som hjälper dig att bygga muskler effektivare.

Andra Artiklar