Multivitamin

Bästa Multivitamin 2021 – Ultimata Guiden

För att kunna leva ett friskt och aktivt liv, är det viktigt att du får i dig tillräckligt med näring varje dag. Det är inte alltid det lättaste och periodvis kan stress och sömnbrist påverka dina kostvanor negativt.

Men som tur är finns multivitamin.

Att svälja en kapsel och därmed få i sig exakt alla vitaminer som kroppen behöver, hade nog få människor kunnat drömma om för 50 år sedan. Men nu är det verklighet.

Vi har testat och granskat marknadens populäraste multivitaminer, för att se vilka som faktiskt är prisvärda och ger dig rätt mängd vitaminer och mineraler.

Du kan läsa mer om hur vi utvärderar och recenserar produkter här.

Multivitamin Bäst i test

Har du bråttom och vill spara tid? Här är de bästa multivitaminerna.

Bästa Multivitamin

Healthwell Multivitaminer
Antal vitaminer: 13


Anledningar att köpa:

 • Innehåller alla vitaminer
 • Kokosolja för bättre upptag
 • Endast 1 kapsel om dagen
Anledningar att inte köpa:

Det här är ett komplett vitamintillskott, det vill säga varje kapsel innehåller alla 13 vitaminer. Det räcker dessutom med att bara ta en kapsel om dagen, vilket är perfekt. Kapslarna är inte svåra att svälja, men de är medelstora – så om du är extra känslig bör du ha det i åtanke.

Utöver alla vitaminer så finns även kokosolja för bättre upptag, Spirulina, nypon- och téextrakt och citrus. En väldigt hälsosam mix av näringsämnen som definitivt kommer att göra gott för din kropp.

En mycket prisvärd multivitamin för dig som vill ha en komplett multivitamin.

Svensktkosttillskott

Bäst för kvinnor

Core Female vitamins
Antal vitaminer: 13


Anledningar att köpa:

 • Designad för kvinnor
 • Rik på viktiga mineraler
 • Innehåller probiotika
Anledningar att inte köpa:

 • 2 kapslar per dag

Det här kosttillskottet är gjort för att fylla kvinnors vitamin- och mineralbehov. Eftersom kvinnor löper större risk än män att lida av järnbrist, så innehåller varje kapsel extra mycket järn.

Ju mer man studerar burkens innehållsförteckning, desto mer inser man att det här är ingen vanlig multivitamin. Det här ett kosttillskott vars syfte är att påverka och förbättra kvinnors hälsa.

Varje kapsel ger dig inte bara alla vitaminer, men även en hel del jätteviktiga mineraler. Man har även lagt i hälsosam probiotika, för att främja en hälsosam tarm, matsmältning och bakteriekultur i magen. Som sagt, det här är mer än bara en multivitamin.

Det finns inga mirakelpiller och inga kosttillskott som har allt – men Core Female vitamins är inte långt ifrån. Helt klart en av de bästa multivitaminerna på marknaden idag!

Svensktkosttillskott

Bäst för män

Core Vitamins man
Antal vitaminer: 13


Anledningar att köpa:

 • 13 vitaminer & 8 mineraler
 • Rik på magnesium
 • Bra för fysiskt aktiva
Anledningar att inte köpa:

 • 2 kapslar per dag

Ett populärt kosttillskott specifikt framtaget för män, och då i första hand fysiskt aktiva män. Men den passar även bra för de som inte tränar så ofta.

Multivitaminen är komplett, vilket betyder att den innehåller alla 13 vitaminer du behöver få i dig. Man har även lagt i 8 olika mineraler, allt från magnesium, till zink, selen och jod. Den stora mängden magnesium är varmt välkommen, då det hjälper musklerna och kroppen att slappna av. Perfekt efter träning, en lång dag på jobbet eller bara för bättre sömn.

Vi har noterat att en del människor reagerat negativt på att Core Vitamins inte har lagt i något järn i kosttillskottet för män. Men det är ett bra val, då män ytterst sällan lider av järnbrist och därför inte behöver den typen av tillskott. Ett överskott av järn kan vara farligt, så därför finns det sällan i kosttillskott riktade till män. Kvinnor som menstruerar är däremot i större behov av järntillskott.

Det enda negativa med den här burken är att man behöver ta två kapslar per dag. Men å andra sidan är alternativet att ha en större tablett och det är det få som vill ha.

Prismässigt ligger den här multivitaminen i den lägre prisklassen, trots att den är en av de bästa.

Svensktkosttillskott

Bäst för hela familjen

Mivitotal Kapsel
Antal vitaminer: 12


Anledningar att köpa:

 • Passar äldre och yngre
 • Innehåller även protein
 • Balanserad mängd vitaminer
Anledningar att inte köpa:

Tidigare var det här burken av alla burkar. Om man intresserade sig för hälsokost och åt vitaminer, då hade man garanterat den här burken hemma i skåpet. Men i och med att fler tillverkare och multivitaminer har tagit sig in på marknaden, så har också Mivitotals popularitet sjunkit. Den höga kvalitén är däremot den samma som tidigare.

Burken innehåller 12 vitaminer och 6 mineraler.

Innehållet i kapslarna är väldigt balanserat och man har inte överdrivit med någon vitamin. Av den anledningen passar det här kosttillskottet för hela familjen: gammal som ung.

En annan sak som utmärker Mivitotal är att det också innehåller protein, vilket är en byggsten som är viktig för kroppens allra viktigaste funktioner.

Svensktkosttillskott

Bäst om du tränar

Core Vitamins
Antal vitaminer: 13


Anledningar att köpa:

 • Perfekt om du är fysiskt aktiv
 • Rik på viktiga antioxidanter
 • Innehåller även mineraler
Anledningar att inte köpa:

 • Stora kapslar

Definitivt den mest populära multivitaminen, vilket inte är så konstigt. Precis som Core’s övriga multivitaminer, så är den rik på vitaminer, mineraler och probiotika. Men skillnaden att den är gjord för dig som tränar.

När du tränar så svettas du, bränner energi och gör av med både vitaminer och mineraler. Syftet med Core Vitamins är att du ska slippa bränna slut på alla näringsämnen i kroppen. Man har därför proppat varje kapsel full med alla vitaminer som finns, en hel del mineraler och även mjölksyrebakterier för främjad tarmhälsa.

Något vi gillar är att det finns 500 mg magnesiumcitrat per kapsel, vilket ger dig och din kropp en avslappnande och harmonisk känsla. Vilket i sin tur leder till minskad stress och bättre sömn, som är en fördel om du vill bygga muskler, återhämta dig från träning och få bättre resultat.

Kapslarna är ganska stora och kan därför kännas lite osköna att svälja. Men det går bra att öppna dem och hälla innehållet i yoghurten, gröten eller varför inte proteinshaken.

Det här är den bästa multivitaminen för dig som är fysiskt aktiv. Det här dessutom den billigast, vilket bådar gott för oss som är seriösa med träningen och vill ta hand om våra kroppar på bästa möjliga sätt. En självklar investering, om du tränar.

Svensktkosttillskott

Bäst för veganer

Multivitamin vegan
Antal vitaminer: 13


Anledningar att köpa:

 • Helt vegansk
 • Svartpeppar för bättre upptag
 • Bra för immunsystemet
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Det är veganskt, nyttigt och innehåller alla vitaminer som din kropp behöver få i sig. Man har dessutom lagt i flera viktiga mineraler och näringsämnen som stärker allt från immunförsvaret till hjärtfunktionen.

Bland innehåller kapslarna magnesium, zink, jod, mangan, koppar, kisel, järn, selen och krom. Bara för att nämna några. Man har även lagt i piperin (svartpeppar), som assisterar kroppen i att ta upp alla vitaminer och mineraler som finns i kapseln.

Tyvärr är den här multivitaminen lite dyrare än övriga, men om man är vegan så är det värt det. Om man ser till vilka hälsofördelar de här kapslarna för med sig, så är den helt klart prisvärd.

Svensktkosttillskott

Andra Artiklar