Bästa-trappmaskinen

Trappmaskin Bäst i test 2023 – Topp 4

Trappmaskinen är ett perfekt redskap för att bygga muskler i vader, lår och mage. Många använder även sin trappmaskin för att bränna kalorier och gå ner i vikt.

Det är ett smidigt verktyg som inte kostar speciellt mycket och som du kan använda hemma i vardagsrummet framför TVn.

Kruxet är att hitta en bra trappmaskin.

I den här artikeln har vi recenserat årets bästa trappmaskiner för att hjälpa dig att hitta den modell som passar dig och dina behov bäst.

Trappmaskin Bäst i test

Här är en snabbtitt på årets bästa trappmaskiner.


Bästa Trappmaskinen

Abilica Corestep 360

En komplett trappmaskin som har allt du kan tänkas vilja ha. På displayen kan du se tid, hastighet och din kaloriförbrukning.

Trappmaskinen känns väldigt stabil och hållbar. Det är en robust konstruktion som väger ungefär 9 kilo. Tillräckligt mycket vikt för att den ska ligga stabilt på marken, men också tillräckligt lite för att du ska kunna förflytta den utan problem.

Maskinen är väldigt tyst vid användning, vilket vi gillar starkt. Många billigare trappmaskiner tenderar att låta en hel del.

Rörelsen i den här trappmaskinen gör att du inte bara tränar alla olika muskler i benen, men också magmusklerna och ryggen.

Maskinen har en max användarvikt på 100 kg och höjden på dina steg är 18 till 30 cm.

För under 2000 kronor är det här ett riktigt kap! Definitivt vår favorit i år.


Redaktörens Val

Abilica Trappmaskin Mini Step 2.0

Det här är, utan tvekan, en av de mest prisvärda trappmaskinerna för i år. Vi hade inte förväntat oss sådan hög kvalité.

Mini step har en tydlig display där du kan se tid, antal steg du gått och din kaloriförbrukning.

Maskinen väger lite mindre än sin lite dyrare storebror CoreStep 360 som väger 9 kg. Den här väger endast 6 kg och har en max användarvikt på 100 kg.

Pedalernas fotlängd är 29 cm och bredden är 12 cm. Steghöjden är mellan 10 och 29 cm.

Vi tycker att Mini step 2.0 fungerar utmärkt. Den ger en bra träning framför TVn, samtidigt som den tar upp minimalt med plats i vardagsrummet.

Abilica får även ett plus i kanten för det låga priset – trots den höga kvalitén!


Väldigt Populär

inSPORTline Trappmaskin Mini Stepper Cylina

Vi är inte helt sålda på designen. Den har väldigt feminina färger, så trappmaskinen passar definitivt bättre för kvinnor än män.

Men ser man till helheten och funktionen, så är det helt klart en av de bästa trappmaskinerna.

Maskinen är superenkel att använda. Den är riktigt bra för dig som vill främst vill träna vader, lår och rumpa. Den förbättrar även din kondition och hjälper dig att bränna fett – vilket är ett måste om du vill gå ner i vikt.

Cylina har hydrauliskt motstånd vilket ger sköna och mjuka rörelser. Mycket bra för lederna.

På displayen kan du se tid, antal steg och hur många kalorier du förbränt.

Vi gillar att det är så enkelt att ändra till den steghöjd du vill ha. Så att träningen blir precis så som du vill ha den.

Själva maskinen väger endast 8 kg och har en max användarvikt på 100 kg.

Bra kvalité, enkel att använda, användbara funktioner och ett lågt pris – vi kan inte fråga om något mer. Eller ja, vi hade gärna sett att de tonat ner den rosa designen en aning.


Bästa Premiumval

Titan Life Mini Stepper Trappmaskin

Den här trappmaskinen är lite speciell om man jämför med övriga modeller i vårt bäst i test.

Om vi börjar med det negativa så är det inte möjligt att justera motståndet eller höjden på maskinen. Just att höjden inte kan justeras är lite tråkigt, men vi kan överleva det.

Men det positiva överväger det negativa med råge.

Maskinen har en display där du kan se steg, tid och brända kalorier.

Något vi fullkomligt älskar är att maskinen kommer med två träningsband som man kan koppla in i maskinen. På så sätt kan du även träna överkroppen samtidigt som du promenerar i maskinen.

En väldigt smart funktion som vi önskar att fler trappmaskiner implementerar i framtiden. Det gör trappmaskinen så mycket effektivare.

En annan sak vi gillar är att maskinen endast väger 7,6 kg. Så den är väldigt enkel att förflytta från rum till rum. Eftersom den är så liten kan du enkelt stuva den under sängen eller in i garderoben när den inte används.

Titan Life Mini trappmaskin är en exceptionell trappmaskin som ger dig möjlighet att träna hela kroppen på en och samma gång. Ett väldigt bra val!


Hur du väljer bästa trappmaskinen för dig

Trappmaskiner kan skilja sig ganska mycket mellan olika modeller. Det finns därför ingen variant som passar exakt allas behov. Vilket gör våra tester och recensioner än viktigare för dig som läsare.

Här är allt du bör tänka på innan du köper en trappmaskin, för att försäkra dig om att du väljer en maskin som passar dig.

Stor eller liten trappmaskin

Trappmaskiner är i regel väldigt små, men de alla har olika mått – där det även finns ett par stora varianter.

Ta mått på utrymmet du planerar att ställa trappmaskinen, så att du vet att den får plats.

Vikten på maskinen är också viktig, då det finns maskiner som endast väger 7 kg och därmed är superenkla att förflytta – medan andra modeller väger upp mot 10-15 kg.

Motståndsnivåer

Om din främsta fokus är att bygga muskler i benen, rekommenderar vi att du väljer en trappmaskin där du kan ändra motståndsnivån. Inte alla maskiner har den möjligheten.

För vanlig träning/promenad, så är det inte lika viktigt att ändra motståndsnivåer.

Köp en matta till trappmaskinen

Alla som ägt en trappmaskin under en längre tid vet att de kan börja droppa olja efter ett tag. Det ska givetvis inte vara så och långt ifrån alla maskiner läcker olja – men det är heller inte något ovanligt.

Ett annat alternativ är att lägga en handduk under maskinen.

En annan anledning till att göra det är för att skydda golvet. Alla bra trappmaskiner är utrustade med gummifötter, men det är nästintill omöjligt att det inte blir friktion mot golvet – vilket kan orsaka märken.

Olika typer av trappmaskiner

Det finns olika varianter av trappmaskiner och de alla har sina styrkor och svagheter.

Här är en snabb genomgång av de vanligaste trappmaskinerna.

Mini-stepper

Mini-steppers är kanonbra och en av de vanligaste varianterna av trappmaskiner.

De är små och kompakta, samtidigt som de ger bra träning för vader och lår. Tack vare den minimalistiska designen är de enkla att gömma under sängen eller ställa i ett hörn i huset.

Mini-trappmaskiner tenderar också att vara mycket billigare än övriga maskiner.

Det finns mini-steppers som erbjuder resistensband, samt olika typer av gångstilar. Exempelvis sidsteg, trappor och twist.

De är billiga, enkla att förflytta och tar upp väldigt lite plats.

Stepmills

De här finns främst på gym och är mycket ovanliga hemma hos folk. De ser ut som vanliga löpband, med skillnaden att bandet är format som en trappa. Utmed sidorna finns handtag.

Stepmills fungerar och ser ut som en brant rulltrappa.

De är tunga och dyra, men är exceptionellt bra för seriösa atleter.

Elliptical stepper machine

Den här typen innebär oftast att man har pedaler och handtag på sidorna. Handtagen är ungefär som gåstavar som gör att dina armar och överkropp följer med i rörelserna hela tiden.

Den här typen kan även benämnas som elliptical crosstrainer.

Andra Artiklar