Pilatesboll Bäst i test 2023 – Topp 4

En pilatesboll kan användas till massvis av saker. Exempelvis pilates, yoga, styrketräning och rehabilitering.

Men det gäller att du köper en bra pilatesboll som passar dina behov och din kroppstyp.

För att hjälpa dig att hitta den träningsboll som passar dig bäst, så har vi listat årets mest prisvärda och bästa pilatesbollar.

Vi har noga recenserat och kategoriserat dem, så att du snabbt och enkelt kan hitta den som passar dig.

Du kan läsa mer om hur vi utvärderar och recenserar produkter här.

Pilatesboll Bäst i test

Här är en snabbtitt på årets bästa pilatesbollar. Längre ner hittar du varje enskild recension, där vi listat respektive pilatesbolls fördelar och nackdelar.


Bästa Pilatesbollen

Casall Gym Ball

En skön och användbar pilatesboll på 60 cm. Den ger ett bra och stabilt stöd för din rygg när du gör dina övningar. Till skillnad från en del andra bollar, så känns den pålitlig och säker att använda.

Både pump och ventil följer med i paketet. Bollen är gjord av PVC.

Maxvikten på Casalls boll är 250 kg. Casall skriver också att den här storleken (60 cm) passar bäst till människor mellan 155 och 165 cm. Men den går givetvis utmärkt att använda den för oss som är längre än så också.

En av de populärare pilatesbollarna vi tittat på och vi kan endast instämma med hyllningskören. Den är väldigt bra!


Redaktörens Val

Abilica Fitness ball

Vad vi gillar med den här pilatesbollen är att man har gjort den så enkel att använda. Dels är den busenkel att blåsa upp med den medföljande pumpen, dels ger den ett bra grepp, så att man inte glider av bollen.

Materialet är bra och känns otroligt säkert. Nackdelen är att materialet därmed drar till sig smuts och damm, eftersom det greppar så bra. Se därför till att använda bollen på ett rent underlag.

Du får även en liten manual med träningsinstruktioner, det får Abilica bonuspoäng för!

Bollen finns i två olika storlekar: 65 och 75 cm.

Enligt Abilica så passar 65 cm bäst till människor som har en kroppshöjd mellan 150 och 170 cm. För människor mellan 170 och 190 cm rekommenderar man den större bollen som är på 75 cm.

Vi har märkt att många butiker inte skriver maxvikten på den här bollen, men efter lite research hos Abilica, fick vi reda på att bollen har en max personvikt på 165 kg.

Det här är helt klart en av våra favoriter. Det är också en av de pilatesbollar med flest positiva recensioner. Du får mycket för pengarna.


Flexibla Storlekar

Concept Line Pilatesboll

Concept Line har lanserat den här bollen som har ”anti-burst”. Anti-burst betyder att den är designad för att inte kunna explodera likt en ballong. Vid skada eller hål är det tänkt att den ska pysa istället.

Med andra ord är den gjord för hårda tag och intensiv användning.

Vi gillar valfriheten, då den här bollen finns i tre olika storlekar: 55, 65 och 75 cm. Så det finns en storlek för alla människor och typer av längder.

Det följer även med en fotpump när du köper den här pilatesbollen.

En bra boll med en klassisk design.


Bra Alternativ

Vidaxl Träningsboll

Den här pilatesbollen ger ett väldigt seriöst intryck. Runt hela bollen finns det bilder på olika övningar du kan göra med den. Perfekt för oss som tränar hemma och som behöver lite kreativa tips på övningar.

Bollen är gjord av PVC och har en diameter på 65 cm. Max personvikt är 200 kg.

För att kunna göra bollen precis så hård eller mjuk som du vill ha den, så medföljer en handpump. Du kan därför enkelt reglera hårdheten på bollen.

Det är en pilatesboll av hög kvalité och vi gillar den starkt, men den borde faktiskt ha kostat lite mindre.

Om den är inom din budget, så är det givetvis en av de bästa pilatesbollarna du kan köpa. Men det finns minst lika bra bollar för ett lägre pris, som du kan se i vårt bäst i test.


Vilken pilatesboll du borde köpa

När du ska köpa en pilatesboll finns det ett par saker du bör hålla koll på. För att öka chansen att du hittar en boll som du kommer att bli nöjd med.

Stor eller liten pilatesboll

Hur stor pilatesboll du behöver på din längd, men också på hur tjock och fast bollen är. Därför kan olika företags tabeller över längder och storlekar skilja sig.

De vanligaste storlekarna på träningsbollar är:

  • 55 cm
  • 65 cm
  • 75 cm

I regel brukar en boll på 65 cm passa människor mellan 150 och 170 cm. Bollar som är 75 cm stora brukar passa människor mellan 170 och 190 cm.

Dessa mått kan däremot skilja sig mellan olika tillverkare.

Max personvikt

Det är mycket viktigt att kolla upp hur många kilo din pilatesboll kan hantera. Om du överstiger maxvikten kan det finnas en risk för att du skadar dig.

En del gymbollar marknadsförs för gravida kvinnor och då är det än viktigare att kolla upp max personvikt.

Oftast brukar pilatesbollar klara av mellan 100 och 200 kg. En boll i vårt bäst i test klarar av hela 250 kg.

Design och textur

Du har säkert sett att en del bollar har ringar eller fördjupningar i materialet. Det är för att du ska få ett bättre grepp om bollen och inte riskera att ramla av.

Dessa linjer kan däremot göra det lite mindre bekvämt när du rullar på bollen. Men det brukar inte ha så stor negativ påverkan. Fördelarna överväger nackdelarna med råga, i det här fallet.

Bollens hållbarhet

Pilatesbollar och gymbollar är designade för att vara stryktåliga och starka.

Vi rekommenderar att du väljer en boll som har ”anti-burst”. Det betyder att när bollen blir skadad eller gammal, så kommer luften sakta men säkert att pysa ut. Istället för att explodera som en ballong.

Den är även viktigt att du inte överstiger bollens maxvikt, då för mycket vikt kan förminska träningsbollens livslängd.

Att pumpa pilatesbollen

Det är viktigt att du följer instruktionerna för din pilatesboll när du pumpar den. En del bollar kräver att du låter dem vara under natten efter att du har pumpat dem.

När du köper en pilatesboll är det rekommenderat att du tittar så att den kommer med en hand- eller fotpump. Många inkluderar en pump med bollen, men inte alla.

Handpumpar kräver oftast mer ansträngning från dig, men den fyller pilatesbollen med luft snabbare.

En fotpump är enklare att använda och kräver inte lika stor ansträngning, men det tar oftast mycket längre tid att fylla bollen med luft.

Andra Artiklar